A WatchGuard bejelentette Fireware® operációs rendszer 12.2-es verzióját a Firebox® Unified Security Platform™ fizikai és virtuális biztonsági eszközeihez. Ezen frissítés egyik kulcs újdonsága az IntelligentAV, amely egy mesterséges intelligencia alapú vírusvédelmi motor nulladik-napi fenyegetések ellen. Az IntelligentAV a rosszindulató kódok elleni védekezés újabb elemeként jelent meg a Total Security Suite előfizetési csomagban, a Threat Detection and Response (TDR), a Gateway AntiVirus, és az APT Blocker képességek mellett.

Az IntelligentAV a Cylance motorját használja, amelynek különlegessége, hogy percrekész frissítések és szignatúra minták hozzáférése nélkül is tudja azonosítani a rosszindulatú kódokat. Ennek bizonyítéka, hogy az SELabs 2018 márciusi elemzésében tesztelt 45 fenyegetési típust (köztük olyan hírhedt destruktív kódokat, mint a WannaCry, Locky, GoldenEye, Cerber, NotPetya, GhostAdmin), és ezek közül 43-at észlelt és szűrt ki átlagosan 25 hónappal (11 és 33 hónap közötti intevallumban), az AI model betanítás alapján a vadonban megjelenés előtt!

A funkció használatához legalább M270 vagy nagyobb fizikai eszközre, vagy bármelyik virtuális vagy felhős Firebox változatra van szükség.

A Fireware 12.2 további újdonságai:

  • Firebox Cloud Management Upgrades: WatchGuard System Manager párhuzamosan több Amazon Web Services vagy Microsoft Azure felhőkörnyezetben futtatott Firebox Cloud példányhoz.
  • Geo-Blocking by Policy: szabályozható hogy milyen forgalmi típus milyen országok esetében legyen korlátozva (be vagy kimenő forgalom).
  • TLS Proxy Protocols: lehetővé teszi a prxoyzást és malware vizsgálatot a POP3S és SMTPS (vagy POP3 és SMTP over TLS) levelezési protokolloknál is
  • WebBlocker Updates: lehetővé teszi hogy kategóriák szerint riasztásokat küldjön a forgalomszűrő rendszer (pl fegyverek, vagy egyéb erőszakos tartalom)
  • Multiple Server Certificates: Egy Firebox mögött több szervert és alkalmazást lehet hostolni, külön saját proxy tanusítvány segítségével.

IntelligentAV | WatchGuard Technologies