Védelmi képességek

A WatchGuard alapvető biztonsági szolgáltatásai

(Basic Security Suite)

 

Behatolásvédelem (IPS)

A behatolásvédelmi és megelőzési szolgáltatás folyamatosan frissített aláírásokat használ a legfontosabb protokollok forgalmának átvizsgálására, valós idejű védelmet nyújtva a hálózati fenyegetésekkel szemben, ideértve a kémprogramokat, az SQL-injektálást, a helyközi, parancsfájlt alkalmazó támadásokat és a puffer túlcsordulást.

 

URL szűrés (WebBlocker)

Az ismert rosszindulatú webhelyek automatikus blokkolása mellett a WatchGuard WebBlocker részletes tartalmat és URL-szűrőeszközöket kínál a nem megfelelő tartalmak blokkolására, a hálózati sávszélesség megőrzése és az alkalmazottak termelékenységének növelése érdekében. (pl kiszűrhetőek erőszakos tartalmak, vagy számos más előre definiált kategória)

 

Hírnévalapú veszélymegelőzés (RED)

Hatékony, felhőalapú webes hírnév-szolgáltatás, amely többféle hírcsatornából gyűjt össze adatokat, hogy valós idejű védelmet nyújtson a rosszindulatú webhelyekkel és botnetekkel szemben, miközben drámai módon javítja a webes feldolgozást.

 

Levélszemét elleni védelem (Spam Filter)

Valós idejű, folyamatos és rendkívül megbízható védelem a levélszeméttel és adathalász kísérletekkel szemben. A WatchGuard spamBlocker olyan gyors és hatékony, hogy naponta akár 4 milliárd üzenetet is képes áttekinteni, miközben hatékony védelmet biztosít az üzenet nyelvétől, formátumától vagy tartalmától függetlenül.

 

Gateway AntiVirus

Folyamatosan frissített szignatúrák (vírusminták) segítségével azonosítjuk és letiltjuk az ismert kémprogramokat, vírusokat, trójaiakat, férgeket, rogueware-t és vegyes fenyegetéseket – ideértve az ismert vírusok új változatait is. Ugyanakkor a heurisztikus elemzés nyomon követi a gyanús adatokat és lépéseket tesz annak érdekében, hogy az ismeretlen vírusok ne juthassanak keresztül a rostán.

 

Alkalmazásvezérlés

Engedélyezze, blokkolja vagy korlátozza az alkalmazásokhoz való hozzáférést a felhasználó részlege, az alkalmazás funkciója és a napszak alapján. Soha nem volt könnyebb eldönteni, hogy ki, mi, mikor, hol, miért és hogyan használhatja az alkalmazásokat a hálózaton.

 

Hálózatfelderítés (NW Discovery)

A Firebox készülékek előfizetéses szolgáltatása, amely vizuális térképet hoz létre a hálózaton található összes csomópontról, így könnyen látható, hol van veszély. Segít abban, hogy csak az engedélyezett eszközöket lehessen csatlakoztatni, miközben az összes nyitott portot és protokollt észleli.

 

 

A WatchGuard emelt szintű biztonsági szolgáltatásai

(Total Security Suite)

 

APT Blocker

Az APT Blocker egy díjnyertes, következő generációs tesztkörnyezetet használ a legfejlettebb támadások (advanced persistent threat) felismerésére és megállítására, ideértve a zsarolóprogramokat, a nulladik napi, nagy kockázatú veszélyforrásokat és más, a hagyományos hálózati biztonsági védelem megkerülésére tervezett speciális kártevőket.

 

Fenyegetésészlelés és válasz (TDR – Threat Detection and Response)

A Firebox és a WatchGuard Host Sensor által összegyűjtött biztonsági adatok összevetésre kerülnek a vállalati szintű intelligens veszélyforrás-felderítéssel a rosszindulatú támadások észlelése, rangsorolása és azonnali intézkedések indítása érdekében.

 

DNSWatch

Csökkenti a rosszindulatú programokkal való fertőzöttséget a rosszindulatú DNS-kérelmek felderítésével és blokkolásával, átirányítva a felhasználót egy biztonságos oldalra, ami a legjobb biztonsági gyakorlatokról nyújt tájékoztatást.

 

Adatvesztés elleni védelem (DLP – Data Loss Prevention)

Megakadályozza az adatokkal való visszaélést és biztosítja a szabályoknak való megfelelést a szövegek és fájlok átvizsgálásával olyan érzékeny információk észlelésére, amik megpróbálnak kilépni a hálózatból, függetlenül attól, hogy a küldés e-mailben, weben vagy FTP-n keresztül történik-e.

 

IntelligentAV

Gépi tanulás (ML) mesterséges intelligenciával hónapokkal korábban is beazonosíthatóak bizonyos fenyegetések, a hagyományos szignatúra alapú mintákhoz képest. A prediktív képességekkel a veszélyes kódok elleni védekezésnek újabb módszerét támogatja a FireBox család.

 

Access Portal

Az Access Portal központi helyszínt biztosít a felhőben tárolt alkalmazásokhoz való hozzáféréshez, valamint biztonságos, ügyfél nélküli hozzáférést a belső erőforrásokhoz az RDP és az SSH segítségével.

 

Vezeték nélküli behatolásvédelem (WIPS)

A WIPS szabadalmaztatott Marker Packet technológiát használ, ami megbízhatóan észleli és osztályozza az AP-ket és csatlakoztatott eszközöket – például okostelefonokat és táblagépeket – saját környezetében, mint engedélyezett, külső vagy illetéktelen elemeket.